keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

KARITSAN KAREET MASCARPONEVAAHDOLLA





Perinteinen pääsiäisherkku lammas valmistuu myös helposti ja vaivattomasti - mutta kuitenkin maukkaan vastustamattomaksi!

4 hlö:lle

AINEKSET:

KARITSA:
n. 1 1/2 - 2 kg karitsan karetta
2 rkl suolaa
4 rkl Tannisen Chilinen Savustettua kastiketta

MASCARPONEVAAHTO:
200 g mascarponejuustoa
5 valkosipulinkynttä
1 rkl Tannisen Chilinen Lempeää kastiketta
1 tl suolaa
3 rkl vaaleaa siirappia
1/2 nippua tuoretta minttua

RIISI:
villiriisiä tai vastaavaa 4 henkilölle
1 rkl suolaa
1 dl Tannisen Chilinen Paprikasalaattikastiketta

VALMISTUS:

Levitä karitsan pintaan Savuchilikastike ja suola. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.
Grillaa karitsan pinta kiinni ja siirrä uuniin n. 180
C 10 - 15 minuutiksi, kunnes karitsa on rosé.
Keitä riisi ohjeen mukaan, valuta kuivaksi ja lisää Paprikasalaattikastike.
Sekoita mikserissä mascarponevaahdon ainekset ja laita jääkaappiin.
Asettele riisi ja karitsan kareet annoksiksi lautasille, pursota annokseen mascarponevaahtoa ja koristele esimerkiksi mintulla tai minttuöljyllä. 


PEKONINEN CHILIPORKKANAKEITTO




Tämä pehmeän täyteläinen keitto sopii mitä parhaiten pääsiäispöydän alkupalaksi tai ulkoilupäivän lämpöiseksi lounaaksi.

4 hlö:lle

AINEKSET:

6 porkkanaa
5 - 8 retiisiä
3 valkosipulinkynttä
2 sipulia
500 g pekonia
1 dl turkkilaista jogurttia
2 tl Tannisen Chilinen Vahvaa Chilikastiketta
1 tl suolaa

VALMISTUS:

Laita pekoni pannulle miedolle lämmölle.
Keitä porkkanat, retiisit, valkosipulit ja sipulit kypsäksi suolatussa vedessä.
Ota 2/3 pekonista pois pannulta ja paista loput tumman rapeiksi. Ota tummat pekonit pannulta talouspaperin päälle kuivumaan. Rouhi pekoni.
Laita kaikki aineet (paitsi tummat pekonit) tehosekoittimeen ja kuohkeuta reilusti. Siirrä keitto takaisin kattilaan, lämmitä ja annostele lautasille juuri ennen tarjoilua. Koristele tummalla pekonirouheella. 


lauantai 9. maaliskuuta 2013

LOHTA RIISI-SIPULIPEDILLÄ





4 hlö:lle

AINEKSET:

KALA:
Iso lohifile
2 rkl Tannisen Chilinen Savustettua kastiketta
2 tl suolaa
1 rkl sokeria

RIISI:
Basmatiriisiä
2 paprikaa
2 sipulia
tilkka öljyä
1 dl Tannisen Chilinen Paprikasalaattikastiketta
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Koristeeksi rucolaa tai jotain vihreää tuoreyrttiä. 

VALMISTUS:

Valele mausteet kalafileen pintaan ja laita uuniin 200 C n. 20 min.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kuivaksi.
Kuullota paprikat ja sipulit pannulla n. 5 min. Sekoita riisi ja paprika-sipuliseos keskenään ja mausta paprikasalaattikastikkeella, suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna seos ja asettele lautasille. Aseta kala riisi-sipulipedin päälle ja koristele esim. rucolalla tai yrteillä.