4 hlö:lle
AINEKSET:
n. 400 g biisonin tai naudan ulkofileetä isoina
kuutioina
MARINADI:
1 dl rypsiöljyä
1/2 prk Tannisen Chilinen Savustettua valkosipulihilloketta
1 rkl savusuolaa tai hienoa merisuolaa
1 rkl sokeria
1 dl olutta (isännän - tai emännän - maun mukaan)
PERUNAVARTAAT:
Edellisenä päivänä runsaasti suolatussa vedessä keitettyjä uusia perunoita
Kesäsipuleita
Paprikaa
DIPPIKASTIKE:
2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 prk Tannisen Chilinen Savustettua valkosipulihilloketta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
MARINADI:
1 dl rypsiöljyä
1/2 prk Tannisen Chilinen Savustettua valkosipulihilloketta
1 rkl savusuolaa tai hienoa merisuolaa
1 rkl sokeria
1 dl olutta (isännän - tai emännän - maun mukaan)
PERUNAVARTAAT:
Edellisenä päivänä runsaasti suolatussa vedessä keitettyjä uusia perunoita
Kesäsipuleita
Paprikaa
DIPPIKASTIKE:
2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 prk Tannisen Chilinen Savustettua valkosipulihilloketta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
salaattia oman maun mukaan
VALMISTUS:
Sekoita marinadi ja marinoi lihoja siinä joko n. 2
tuntia huoneen lämmössä tai yön yli jääkaapissa. Mikäli marinoit jääkaapissa,
muista ottaa liha ajoissa lämpiämään, jotta se on grillatessa huoneen
lämpöistä.
Sekoita dippikastikkeen ainekset ja laita kastike kylmään. Valmista peruna- ja lihavartaat.
Säästä lihojen marinadikastike ja valele sekä liha- että perunavartaita sillä grillaamisen aikana.
Grillaa lihojen pinnat kiinni ensin kovalla lämmöllä ja jatka grillaamista hieman pienemmällä lämmöllä.
Asettele lautaselle ja nauti välittömästi.
Sekoita dippikastikkeen ainekset ja laita kastike kylmään. Valmista peruna- ja lihavartaat.
Säästä lihojen marinadikastike ja valele sekä liha- että perunavartaita sillä grillaamisen aikana.
Grillaa lihojen pinnat kiinni ensin kovalla lämmöllä ja jatka grillaamista hieman pienemmällä lämmöllä.
Asettele lautaselle ja nauti välittömästi.