AINEKSET:
6 - 8 keskikokoista porkkanaa
1 tölkki olutta leipurin maun mukaan
1/2 dl Tannisen Chilinen Paprikasalaattikastiketta
2 rkl sokeria
1 rkl suolaa
100 g voita
75 g hiivaa
n. 1,7 l vehnäjauhoja
1 tölkki olutta leipurin maun mukaan
1/2 dl Tannisen Chilinen Paprikasalaattikastiketta
2 rkl sokeria
1 rkl suolaa
100 g voita
75 g hiivaa
n. 1,7 l vehnäjauhoja
VALMISTUS:
Keitä porkkanat kypsiksi ja valuta kaikki keitinvesi
pois.
Laita porkkanat yleiskoneeseen ja lisää olut, Paprikakastike, sokeri, suola, hiiva ja pyöräytä ne tasaiseksi massaksi. Kaada massa taikinakulhoon ja lisää n. puolet jauhoista. Alusta tasaiseksi. Lisää voi ja puolet jäljellä olevasta vehnäjauhosta. Alusta ja jätä nousemaan leivinliinan alle n. 20 minuutiksi / kunnes taikina on hyvin kohonnut.
Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja lisää vehnäjauhoja tarpeen mukaan. Leivo taikinasta sämpylöitä ja laita ne uunipellille nousemaan n. 20 minuutiksi. Paista uunissa n. 200 ⁰C n. 10 - 12 minuuttia.
Laita porkkanat yleiskoneeseen ja lisää olut, Paprikakastike, sokeri, suola, hiiva ja pyöräytä ne tasaiseksi massaksi. Kaada massa taikinakulhoon ja lisää n. puolet jauhoista. Alusta tasaiseksi. Lisää voi ja puolet jäljellä olevasta vehnäjauhosta. Alusta ja jätä nousemaan leivinliinan alle n. 20 minuutiksi / kunnes taikina on hyvin kohonnut.
Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja lisää vehnäjauhoja tarpeen mukaan. Leivo taikinasta sämpylöitä ja laita ne uunipellille nousemaan n. 20 minuutiksi. Paista uunissa n. 200 ⁰C n. 10 - 12 minuuttia.
Onpas herkullisen näköisiä sämpylöitä! Pitäisikin maustaa leipiä eri tavoin niin saisi mukavaa vaihtelua.
VastaaPoista